Nu mai cauta centrul Universului. El este in tine. Cerceteaza-l!

Cine spune ca Universul e doar unul se insala. Miliarde de Universuri se nasc, traiesc si mor in fiecare clipa. Concomitent. Fiecare om este in centrul Universului pentru ca el insusi este un Univers.
Si atunci cum putem declara ca Omul este Univers in Univers?El este mai mult decat atat, este stapanul propriului Univers, unul mai special decat toate

vineri, 15 ianuarie 2010

Iadul in Haiti



Miercuri in jurul orei 16:53 (23:53 ora Romaniei) a avut loc un cutremur devastator in arhipelagul insulelor Americii Centrale in statul Haiti. Seismul a avut o magnitudine de 7 grade si epicentrul sau a fost localizat la circa 15 kilometri vest de capitala Port-au-Prince, la o adancime de 8 kilometri. USGS a adaugat ca acesta a fost cel mai puternic cutremur inregistrat in zona dupa altul major de magnitudine 6,7 in 1984.



Comunicat
iile catre insula din Caraibe erau intrerupte aproape complet si nu era disponibil niciun bilant al victimelor. Ulterior, agentiile de presa au reusit sa transmita lumii intregi imagini cutremuratoare de pe strazile capitalei haitiene.



Multe
dintre ele au ajuns pe Twitter si de acolo mai departe. Ambasadorul Republicii Haiti in Mexic a dat asigurari miercuri ca presedintele haitian, Rene Preval, ''este in viata'', dupa puternicul seism care a lovit capitala Port-au-Prince si a provocat prabusirea palatului prezidential. Acesta a fost serios avariat, precum si cladirile unor ministere din imprejurimi. Un angajat umanitar prezent la Port-au-Prince a descris situatia ca fiind un adevarat "haos" si a spus ca se teme ca sunt mii de morti. La fiecare colt de strada puteai vedea oameni disperati, cu lacrimi in ochi, care isi cautau rudele.



Haiti are o populatie de circa noua milioane de locuitori, dintre care peste doua milioane traiesc la Port-au-Prince si in imprejurimile sale.



Apro
ape 70% dintre haitieni traiesc cu mai putin de doi dolari pe zi. Bilantul victimelor este de peste 50.000 de morti si peste 300.000 de raniti, 10% din oras fiind distrus.



Mai multe ţări promit că vor trimite ajutoare
Preşedintele SUA, Barack Obama a declarat într-o declaraţie că gândurile sale sunt cu oamenii din Haiti. Statele Unite se pregăteşte să trimită echipamente de ultimă generaţie şi o echipă de răspuns în caz de catastrofe. Marea Britanie a declarat că se mobilizează pentru a acorda ajutor şi este "gata de a furniza orice asistenţă umanitară necesară". Canada, Australia, Franţa şi un număr de naţiuni din America Latină au anunţat de asemenea că se mobilizează pentru a acorda ajutor. Intregul mapamond s-a unit pentru a ajuta victime
le si sinistratii ramasi in viata sau cu rude decedate sau date disparute prin masuri de intrajutorare si donatii. Este unul din cele mai mari catastrofe naturale din ultimul deceniu, echivalat poate de tsunami-ul din 26 decembrie 2004 din Oceanul Indian. Eu cred ca daca ii putem ajuta pe cei de acolo ar fi binevenit orice sprijin material, spiritual momentan nu prea ii incalzeste.....insa incerc, prin aceasta modalitate "precara", sa fiu solidar cu suferinta sutelor de mii de oameni si ma rog ca nu cumva sa mai aibe loc un astfel de cataclism natural......Dumnezeu sa aibe grija de noi si sa ne aibe in paza Lui. Doamne ajuta!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu