Nu mai cauta centrul Universului. El este in tine. Cerceteaza-l!

Cine spune ca Universul e doar unul se insala. Miliarde de Universuri se nasc, traiesc si mor in fiecare clipa. Concomitent. Fiecare om este in centrul Universului pentru ca el insusi este un Univers.
Si atunci cum putem declara ca Omul este Univers in Univers?El este mai mult decat atat, este stapanul propriului Univers, unul mai special decat toate

miercuri, 25 august 2010

Politica firmei


Experiment.

1. Se incepe cu o cusca in c
are se afla cinci maimute. In interior, se agata o banana de tavan si se aseaza o scara sub ea. Fara sa treaca mult timp, una dintre maimute va urca scara, cu intentia de a lua banana.
In momentul in care atinge scara, se arunca din belsug pe celelalte maimute cu apa rece.

Dupa un timp, alta maimuta va face o noua incercare, cu acelasi rezultat - toate celelalte maimute sunt udate cu apa rece. Peste putin timp, cand o alta maimuta va incerca sa urce scara, celelalte maimute o vor impiedica.

2. Acum se lasa deoparte apa rece. Se scoate una dintre maimute si se inlocuieste cu una noua. Aceasta vede banana si incerca sa urce scara. Surprinsa si ingrozita, observa cum celelalte maimute o ataca. Dupa o noua incercare si un nou
atac, ea va sti ca daca incearca sa urce pe scara, va fi asaltata.



3. Acum, se scoate alta maimuta din cele cinci initiale si se inlocuieste cu una noua. Aceasta, porneste catre scara si va fi atacata. Maimuta care a fost inlocuita prima data, ia parte la atac cu entuziasm!

4. In acelasi mod, se inlocuieste o a treia maimuta din grupul celor cinci cu una noua, apoi a patra si a cincea. De fiecare data, maimuta noua se indreapta spre scari si este atacata.
Majoritatea maimutelor care participa, habar n-au de ce este interzis urcatul pe scara sau de ce o astfel de fapta trebuie pedepsita.

5. Dupa inlocuirea tuturor maimutelor din grupul initial, nici una dintre ele nu a fost stropita vreodata cu apa rece. Cu toate acestea nici o maimuta nu se apropie de scara. De ce? Pentru ca, din cate stiu ele, asa a fost obiceiul mereu pe acolo.

Iar asta, prieteni, este inceputul a ceea ce se cheama "
politica firmei".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu